Werk Marjan

Tjip/PCL

In 1994 ben ik bij PCL begonnen als programmeur en dat beviel en bevalt me uitstekend. Het zelf bouwen van applicaties geeft uiteindelijk meer voldoening dan de fouten van een ander opsporen. Tjip/PCL maakt applicaties op het gebied van hypotheken, levensverzekeringen en pensioenen. In het begin werkten we in C onder DOS en deed ik vooral pensioenapplicaties. Later zijn we overgegaan op Delphi. Tot nu toe maken we daarin voornamelijk hypotheekapplicaties, waarbij ik mij vooral bezig hou met het onderliggende rekenwerk op het gebied van verzekeringen. Zo komt die wiskunde achtergrond toch nog heel goed van pas.

Digital Equipment Coorporation

Na mij studie ben ik bij het inmiddels via Compaq door HP overgenomen DEC terecht gekomen. Ik werkte daar als software support specialist, eerst op het gebied van VAX/VMS, later op het gebied van databases, met name RDB.

Wiskunde en informatica

In 1977 ben ik aan de TU in Eindhoven begonnen aan mijn wiskundestudie. Uiteindelijk ben ik in 1987 afgestudeerd in de informatica met als afstudeerproject enkele oefeningen in functioneel programmeren. In de laatste jaren van mijn studie had ik een baantje als student-assistent bij de instructie programmeren voor eerstejaars informatica studenten. Daarbij leer je zelf dat beginnersonderdeel tot in de puntjes en dat was een prima basis voor mijn afstudeeronderwerp.

Jeroen Bosch College

Mijn middelbare schoolopleiding heb ik van 1971 tot 1977 genoten op het Jeroen Bosch College in Den Bosch. Ik heb daar het gymnasium B gedaan.