Jaarkaarten

Jaarkaarten

Elk jaar proberen wij een originele nieuwjaarskaart te maken. Soms is die ge´nspireerd door de aktualiteit, soms door persoonlijke omstandigheden of soms door zo maar een idee. Hieronder volgt een overzicht voor zover we de kaarten hebben kunnen terugvinden. We geven er ook maar een kleine toelichting bij, want de aktualiteit van gisteren is de geschiedenis van vandaag. En trouwens, niet elke ontvanger kon altijd de bedoeling achterhalen.

2012


Elke was helemaal dol op manga tekenen en uit haar tekening volgde automatisch de spreuk.

2011


De vroege strenge winter van 2010 met zijn glijpartijen inspireerde de jaarkaart van 2011.

2010


Met zo'n fraai uitzicht op het J°lstravatnet in Noorwegen kan het jaar toch nauwelijks meer misgaan?

2009


Voor 2009 haakten we in op de kredietcrisis. We gebruikten aangepaste spreekwoorden (zaai geen geld op ijs...).

2008


We waren een half jaar na dato nog steeds onder de indruk van megalieten van Callanish die we tijdens de zomervakantie in Schotland gezien hadden.

2007


De vakantie in Ierland en het feit dat het Ierse Gaelic in 2007 een officiŰle Europese taal werd, brachten ons er toe om de nieuwjaarsgroet in die taal uit te brengen. Althans, dat hopen we. Wat de uitspraak betreft, ga eerst maar even tonggymnastiek doen.

2006


De wereld was in rep en roer over de steeds duidelijker wordende klimaatverandering. Dat hoeft niet altijd een nadeel te zijn.

2005


Wij keken met afschuw naar de toenemende intolerantie ten opzichte van met name moslims. Als iedereen nou eens zijn geloof gewoon als een persoonlijke beleving zou zien.

2004


Elke leerde steeds beter met de computer om te gaan. Dit was haar eerste Paint-werkje.

2003


Niet alleen Elke, maar ook vele anderen raakten in de ban van Harry Potter. Wij ook.

2002


In 2002 werd de Euro ingevoerd. Wij vonden andere dingen belangrijker.

2001


Pas in 2001 begon het 3e millennium, vandaar dat ditmaal het thema 3 was.

2000


De millenniumbug bij de overgang naar 2000 stond natuurlijk centraal. Onze computer had er in ieder geval weinig moeite mee. Toch?

1999


De Top 2000 aller tijden werd steeds populairder. Wij waren al tevreden met deze 20, die allemaal wel een verband hadden met kerstmis of nieuwjaar. We hebben dit exemplaar moeten inscannen, want blijkbaar is niet alles op de computer opgeslagen.

1998


Dit jaar stonden onze waterschildpadden centraal. Vooral het tempo van die beesten spreekt ons wel aan.

1997


Raar verschijnsel eigenlijk, tijd.

1996


Een van de minst begrepen kaarten. De vier gekleurde velletjes zaten apart in de envelop en het was de bedoeling om hem zo in elkaar te puzzelen. Wij hebben diverse andere oplossingen gezien... Let ook op de hartjes die aangeven dat je met 3 en 2 en wat rekenkundige operaties gemakkelijk op 1, 6 en 9 kunt komen.