Boeken

Boeken

Lezen is sinds mijn 6e leeftijd altijd mijn grootste hobby geweest. Ik lees vrijwel alleen ter ontspanning. Hoogstaande literatuur is niet aan mij besteed en mijn voorkeur gaat uit naar fantasy (sprookjes voor volwassenen) en detectives.

De laatste twintig jaar hebben Joost en ik zon 600 boeken aangeschaft. Als student hadden we daar eerder geen geld voor, maar als je eenmaal werkt verandert dat, zeker als de plaatselijke bibliotheek weinig aansprekends meer te bieden heeft. Het meest werd engelstalige fantasy gekocht. De oorspronkelijke pocketuitgaven zijn goedkoper en eerder beschikbaar dan de Nederlandse vertalingen. In Nederland zijn de nieuwste uitgaven net zo snel verkrijgbaar als in de engelstalige landen zelf, echter om eerdere delen van series te pakken te krijgen zijn de grote Waterstones, W.H. Smiths en Forbidden Planet in Londen prima adressen.

Er is een overzicht van leesboeken te bekijken.

Boeken database

Omdat er nu boeken in de woonkamer en in de slaapkamer staan, heb ik ze in een Access database gezet. Hier kunnen zowel leesboeken als studieboeken in staan.

Verwijzingen

Amazon Bestellingen en recensies
Bol.com Uitstekende boekenwebwinkel
Bright weavings De boeken van Guy Gavriel Kay
Crydee De wereld van Raymond Feist
Deverry De wereld van Katherine Kerr